Az Echonald story

A 2006-ban alakult Echonald zenekar a dallamos metal műfajt képviseli hazánkban.

Több EP-t követően az első sikert a 2014-ben megjelenő Még lélegzem című lemezük hozta, amellyel több sikeres fellépést tudhattak maguk mögött.

Következő évben jelent meg a zenekar Tükörkép nevet viselő 2. nagylemeze. A névadó dal bejárta a világot, több európai lemezbolt polcán is megtalálható volt, a 2015-ös Rock4All válogatás lemeznek köszönhetően. Ezáltal nagyobb lehetőségekhez jutott a zenekar, így egyre több helyen volt lehetőségük fellépni, mint például a Syma Csarnok nagy színpadán, de számos fesztiválon is megfordultak.

A 2016-ban megjelenő Színvilág albumuk áttörést hozott a zenekar életében, hiszen ennek hála már egyre szélesebb körben lettek ismertek. Ezen kívül fontos szerepet is szántak neki, ugyanis a lemez teljes bevételét a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági alapítványnak ajánlották fel. Ekkor indult a csapat először önálló turnéra.

Ezzel egyidejűleg készítették a 10. születésnapjukon megjelent Tíz év Echonald című lemezüket, ami a MAHASZ lista 9. helyén nyitott. Számos fesztiválon részt vettek, az őszi turnéjuk alkalmával bejárták az országot.

Decemberben adtak először akusztikus koncertet, ami hatalmas siker volt.

2018-ban jelent meg a soron következő lemez ami a Változunk nevet viseli. A lemez megjelenésének napján a Barba Negra színpadán tartottak lemezbemutató koncertet, év végéig további 21 városban koncerteztették a lemezt.

2019-től egy nagyobb szünet következett, de a világjárvány után ismét készen állnak, hogy ott folytassák, ahol abba hagyták. 2021 év végén Dani nem tudta folytatni a közös munkát, így a végleges felállás 4-es felállásban alakult ki.

2022-ben megjelent a zenekar legújabb, Becsület névre hallgató lemez a Nortyx Records gondozásában. A Privát otthon videoklipjük korábban nem látott nézettséget mutat a youtube csatornájukon, koncerten pedig műsoruk elengedhetetlen részévé vált. 2023-ban lehetőséget kaptak a Royal Hunt vendégzenekara-ként fellépni az Analog Music Hallban, valamint számos nagyobb rendezvényen felléptek, mint például a Sitkei Rockfesztivál. 

 


A ZENEKAR

KRAJCZÁR MÁRIÓ

DOBOK

JUHÁSZ BERCI

BILLENTYŰK

BOLYÓ MARCI

GITÁROK

KRAJCZÁR FERI

BASSZUSGITÁR, ÉNEK


© 2024 ECHONALD MUSIC | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!